Karl Schembri

Karl Schembri

KARL SCHEMBRI (n. 1978, în Malta) este poet, romancier și ziarist. A absolvit sociologia la Universitatea din Malta și a publicat proză scurtă, Taħt il-Kappa tax-Xemx (Under the Sun, Minima, Malta, 2002), și un roman, Il-Manifest tal-Killer (Killer’s Manifesto, Choppy, Malta, 2006). În 2013, în țara natală, i-a fost publicat un grupaj de poezie în malteză, numit Passju Taħt ix-Xita (Hopscotch in the Rain), iar în Statele Unite i-a apărut un volum de poezie în engleză, intitulat Remember the Future. Poemele sale au fost traduse în franceză, spaniolă și arabă.
Il-Manifest tal-Killer a fost cenzurat în 2007 de postul de radio al Universității din Malta, Campus FM, după ce conducerea a concluzionat că avea un caracter prea ofensator pentru a fi difuzat la radio. Un an mai târziu, a fost prezentată o adaptare dramatică a romanului.
În 2009, a coeditat o antologie de poeme numită Id-Demm Nieżel Bħax-Xita (Skarta Publications, Malta, 2009), în semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza, în timpul ofensivei israeliene de 22 de zile.
A trăit patru ani în Fâșia Gaza, unde a lucrat ca ziarist și ofițer media în cadrul companiei Oxfam. În prezent, locuiește cu câinele său Marx, în Amman, Iordania, unde este consilier media regional în Orientul Mijlociu, pe lângă Consiliul Norvegian pentru Refugiați.

Malta